En hyllest til elevene

Rutinene falt fint på plass i forrige uke, og optimistiske som jeg er, så trodde jeg at barna kunne starte med skolearbeid tidligere enn vanlig, for å få utnyttet dagen på best mulig måte. Ungene var opp klokka 6.00 i morges og før 8.00 var vi klar til start, men arbeidsplanen for andreklassingen hadde enda ikke kommet og vi måtte vente til klokka 8.30, som vanlig, før vi kom oss i gang med skolearbeidet, men vi kom oss i mål i dag også, tror jeg. Så før klokka hadde passert 10.00 hadde vi vært igjennom måling, rim, musikkbingo og spensthopp for andreklassingen, pengetelling, lesemesterer, dagens grublis og intervalltrening på førsteklassingen. Alle ekstraoppgaver ble droppe og begge unges klassechat/friminutt i Showbie ble glemt, men sånn ble det i dag.

Dagens kaffekopp, med noter på en av J.S. Bachs fineste stykker; Preludium 1 i C.

På hjemmekontoret har det i dag har vært den store maildagen, hvor opptil flere elever har hatt spørsmål om både det ene og det andre. Noen har hatt spørsmål som går på tekniske ting, som deling, oppretting av nye dokumenter på SharePoint og administrering av tilgang på dokumenter, mens andre spørsmål har dreid seg om det faglige, om hvordan de skal gjennomføre oppgaver, hvilke kilder de kan bruke, om jeg har vært fornøyd med arbeidet så langt og diverse andre ting.

Jeg har sikkert fått 20 mailer fra en elev alene, noe som kan være litt slitsomt, men samtidig er jeg så utrolig glad for at de spør hvis de er usikre. At de ikke bare dropper å gjøre oppgaver fordi de ikke helt får det til og ikke tør å spørre om hjelp. Jeg sitter gjerne på timevis å svarer på mail, bare elevene skjønner hva de skal gjøre. Men det skal de ha. De er utrolig flinke til å omstille seg og jeg er imponert over hvor flinke de er til å ta i bruk ny teknologi uten å være det minste redd. På få dager har de måttet sette seg inn i OneDrive, Zokrates, fildeling, chatting i Word, Teams, og mye mer. De har måttet lære seg nye rutiner, innkryssing ved skolepålogging, lest seg opp på utallige planer og oppgaver, satt seg inn i nye systemer og måttet øve seg på å jobbe mye mer selvstendig.

Musikkbingo fra skolen? Vi slår to ruter i en smekk. Her spilles det på kasseroller til Gammel jægermarsj.

Elevene har måttet tåle at vi lærere ikke har hatt 100% kontroll på hvordan alt fungerer til enhver tid og de har heller ikke bare kunnet rekke opp hånda for å få få raske avklaringer. De har måttet være vitne til at vi lærere har bommet med teknologien, og selv har jeg bare i dag glemt å gi elever tilgang til mapper de har skulle jobbe i, og gitt feil forklaring på hvordan enkelte ting fungerer, men sammen har vi kommet fram til en løsning.

Likevel har de tatt utfordringene på strak arm. I dag ble det lagt ut en hjemmeskolebingo og der er det elever som allerede er kommet over halvveis med de 25 ulike oppdragene på bingoen. Imponerende!

Jeg kan ikke ta æren for denne fine bingoen. Jeg har fått god hjelp av en av mine tidligere kolleger på øya, som igjen har fått hjelp av noen andre før det. Uansett, takk Hanne 🥰

Jeg er spent på hvordan denne hjemmeskoletiden kommer til å forandre hvordan vi jobber når vi kommer tilbake til skolebygget, og kommer vi da til å bruke mer type «flipped clasroom»undervisning? Kanskje kan det sendes ut instruksjonsvideo til elevene før de får nye tema, slik at de får forberedt seg på det som kommer. Kan det føre til mer muntlig aktive klasserom, hvor elevene diskuterer mer og får tid til å undres og spekulere sammen? Jeg håper det!

Flaks at mannen har lydstudio, så pianotimen til jentungen kan foregå uforstyrret.

Da endelig arbeidsdagen ble avsluttet kl. 16.30, så måtte jeg i en fei reinstallere Skype, etter å ikke ha brukt det på mange år, slik at jentungen fikk gjennomført pianoundervisning hjemmefra. Fantastiske Tromsø musikkskole og Robert som fikser. Timen gikk fint og jeg ser fram til mange fine morgenstunder mens hun øver på Edvard Griegs Morgenstemning. Vakker er den, og kanskje får jeg også tid til å lære meg den med henne, så kan jeg spille den for elevene mine når vi skal ha om Grieg.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *